Fredag. Fjärde maj.

Heeeeeeeeej :D:D
Idag har det varit en magnifikt bra fredag. Den började halv tio med bön i kyrkan. Sedan vid elva tiden hade vi bestämt att vi skulle fika med en tjej som vi lärt känna här på ön. Vi pratade med henne för några dagar sedan när vi var uppe och gick i bergen, men vi bestämde att vi behövde prata mer med henne. Så..jag frågade om hon ville fika med oss. Det ville hon och det gjorde vi idag. Klockan elva hämtade vi tjejer henne och förväntansfulla gick vi till cafet. Något som jag oroat mig för innan var hur vi skulle förstå varandra. Hennes engelska var, enligt henne själv, inte så bra och att prata om Gud så på ett annat språk är en utmaning. Samtalet började lite stelt, men efter ett tag lossnade det. Vi frågade henne om hur hon tänkte kring Gud och bibeln. Hon hade koll på religionen, men inte relationen. Vi fick berätta hur viktigt det är att kunna prata naturligt med Gud. Vi filck även ett bra samtal om den andliga kampen mellan det goda och onda. Efterråt kändes det bra, men även lite skumt att vi faktiskt kunde vara så konkreta. Engelskan flöt på bra för både hon och oss, och det var häftigt. Hon skulle komma på dansgruppen imorgon, gudstjänsten på söndag och kanske vi till och med får ett tillfälle till att prata mer innan hon åker. ;)

Det är fint för nu börjar samtal och relationer vi byggt upp under veckorna här allt mer bära frukt som är synlig. Något mer fantastiskt som hänt var under bönen i tisdags där en kille kom som verkligen kämpat sig genom livet. Han har haft det tufft, men när teamet och han satte sig ner och bad mötte Gud honom. Han har hängt mycket hos oss i kyrkan, men detta var första gången han påtagligt fick känna Guds kärlek. På onsdagen när vi på morgonen hade bön med församlingen öppnade han sig mer. Han berättade att han tänker annorlunda mot människorna han möter. Det är fantastiskt! Gud är sannerligen god!

Idag var även första dagen som jag (Elina) upptäckte att värme inte alltid bara är bra. När jag skulle lära Hilda och Sofie dansen i kyrksalen inför morgondagen hade vi bara energi för att lära oss en vers, sedan var vi så varma att vi inte visste var vi skulle ta vägen. Ute är det på dagarna runt 30c i solen, och även kvällarna är varma. Gaaaaalet!

Sammanfattningsvis, har vi det bra. Snart är sista praktikveckan slut, vilket är wierd! Det känns konstigt, men ändå okej. Tiden här på ön går fort, för vi har det bra. :D

Take care!
/Elina



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0